Popular Posts

Saturday, January 12, 2013

Bila Peluru Tak Cukup....

Assalamualaikum w.b.t
Pesan aku,
Kalau nak menembak...pastikan peluru cukup...kalau nak menyumpit....pastikan sumpitan itu tepat dan jitu..
Bila tiada persiapan rapi maka ketewasan menghampiri anda..

Ok ni bukan entri untuk bagi tips berburu atau apa2 yang berkaitan dengan binatang dan hutan..
Hanya sekadar bait ayat mengenai sikap manusia dalam lontaran kata-kata..keghairahan melontar hujahan minda adakala memakan diri..pincangnya apabila gagal mengawal emosi lantas bicara bibir itu mahupun mata pena yang menulis tidak senada dan seirama..sumbang dan menyakitkan..

Siti Nurhaliza Kini Bertudung Litup

Assalamualaikum w.b.t

Siti Nurhaliza akhirnya memutuskan untuk bertudung litup tanpa ada lagi jambul2 sempena ulangtahun kelahiran yang ke 34 ... Subhanallah,indah ciptaan ALLAH..memang cun superb bila dia dah bertudung macam ni..macam orang tak kawen lagi pon ada..boleh tergugat dato' K ni..hehee..

Tuesday, January 1, 2013

Budak 13 Tahun:Cubaan Merogol Wanita

Assalamualaikum w.b.t
  Terkejut bila baca mengenai satu kes cubaan merogol yang terjadi dan di kongsikan kat facebook..bajet muka terkejut macam pak cik kat atas ni la..sampai nak tersembul biji mata....umur masih mentah 13 tahun dah pandai nak buat onar..Astaghfirullahalazim!dik oiii..apa nak jadi ni?? #sambil buat muka terkejut seperti pak cik di atas #


Mangsa yang berbangsa cina berjaya meloloskan diri sekaligus berjaya menggagalkan cubaan merogol tersebut..dia post kejadian tu di facebook..cuma yang tak berapa best nya bila her bf post picture budak tu..tindakan tu tak sewajarnya dilakukan..segala butiran perlu dirahsiakan..lagi super tak best bila mangsa mention nama n alamat budak tu kat seantero dunia..kita faham dia sedih+ marah dengan kejadian yang menimpa diri dia..tetapi bertindaklah dengan rasional meski dalam kemarahan..aku sempat ambil petikan luahan hati dia yang dipost..nama dan butiran budak tersebut terpaksa aku  hide untuk elakkan prob kemudian hari..kalau tak silap post ni dah tak boleh nak tengok kot kat fb mangsa..