Popular Posts

Friday, March 16, 2012

Aaaarrgghhh! Aku Lupa Ada Exam!













Kalau tak silap aku sekarang nie musim budak2 dip tengah final exam...good luck!=) pulun jangan tak pulun...untungler kan da nak abeh study..aku nie lagi 3 tahun baru boleh free dari segala assignment,quiz,test,tutorial,lecture and etc..
teringat pulak time exam sem lepas...
satu petang jumaat yang indah aku balik dari kelas je terus tido..aku nie benonye bukanla jenis suka tido petang..bukan habit aku melainkanlah kalau aku tersangat penat dan letih..before lelapkan mata, roomates aku yang dua orang nie bagitahu yang dorang balik rumah cuti weekend..aku da tak dengar apa da teros mata aku laju je terpejam rapat..sedar-sedar da pukul6.30 petang..aku melilau tengok bilik sunyi sepi je..terdetik kat hati aku,biasalah hari sabtu memang dorang tak melekat kat bilik..kalau tak balik uma pon kua hang out ngan member...lepas mandi and solat terus aku ngadap lappy..masa pon berlalu pantas sampai la menginjak pukul 10 malam...tengah syok2 tengok cerita korea tiba2 phone aku berdering ada panggilan masuk..
  
pika : farrah, ko katne?
aku : kat bilik la..mane lagi..
pika : weh,ko tak pergi exam ke?
aku : (tergamam) aarrggggggg!!!EXAM!adoiiiiii...alamak..exam la!macam mana aku leh lupa nie..ari nie jumaat ea?adoiii...


Memang kelam kabut lintang pukang aku di buatnya bila tersedar yang aku lupa pergi exam!
seriously,aku betol2 lupa..aku ingat ari sabtu sebab aku tengok bilik nie sunyi je...adoiiii nie la padahnye tido petang tak hingat....sampai hari apa pon aku boleh lupa..note kecik warna kuning yang aku tampal kat meja study pon da hilang nta ke mana...cari punya cari rupanya jatoh kat bawah meja..apasal la malam nie aku malang sangat..sepatotnye aku pergi exam autocad pukul8 malam..nie free2 je aku tempah tiket untuk FAIL!adoiiiii...














Otak aku da tak boleh nak fikir apa da...yang aku tahu nangis dan nangis..nangis ngan kebodohan dan kelalaian sendiri..da terbayang result exam aku..fail la jawabnye autocad aku nie..kalau la aku tak tido petang...kalau la aku tak mamai lupa hari...kalau la note kuning tu tak jatoh..mesti aku da pergi amik exam!uhukk..uhukk..uwaaaa...uuwwaaa='( then aku shift the blame to someone else...kenapa kawan aku tak kol before exam?kenapa da abeh exam baru nak kol?cehh..ngok betol aku nie..nak salahkan orang lain pulak..ye aku tahu,salah aku...biasalah jiwa tengah serabot tak boleh nak fikir da..




Time kritikal macam nie la baru nak cari Allah..baru nak mengadu minta pertolongan Allah..buat solat hajat bagai..solat taubat yang aku jarang buat pon aku buat kali nie..Ya Allah ampunilah dosa-dosaku..hamba-Mu ini sedang menghadapi saat-saat yang sukar..ku mohon pertolongan-Mu Ya Allah..first paper da lingkup teros hilang semangat aku nak buat 4 paper lagi..






pray for a miracle




Petang sabtu aku pergi lepak kat bilik kawan(lepak+study)...kawan aku nie minat gila ngan video mat lutfi..sume video mamat tu yang dia tengok sumenye dia bantai gelak..aku pon tak paham celah mana yang lawak sangat..yang lawak tu aku gelak la..yang tak lawak nak gelak buat apa..mesti korang pernah tengok video dia kat youtube kan?ala yang putih2 loghat utara dia pekat tu..tapi ada 1 video yang betol2 buat aku tergelak..video yang sangat relate ngan problema aku nie..aku gelak sebab termalu!hahaha...respons dia sama je ngan aku bila hadapi situasi macam nie...






video
masalah


tak sia-sia la aku tengok video nie..aku seolah-olah macam dapat semangat baru..aku tak kan fail sebab aku tak buat exam lagi..kot2 aku still ada chance nak buat exam...yesszza!chaiyok2 farrah amiera!=)
mujurlah kawan aku bagi alasan yang aku sesunggut pada malam tersebut..tapi encik Janggut mintak surat mc doctor..pantas jari jemari aku buat surat sakit..tak kesahlah dia terima atau tak terima belakang kira..yang penting aku bagi..dan syukurlah encik Janggut ngan encik Garang bagi chance kat aku..terangkat kening aku bila encik Janggut perli 'senggugut ke tertido'...heee~ 


Then,result exam pon kua...jeng..jeng..i got A for autocad!haha..syukur...subjek yang aku tak pernah expect untuk score(aku bukan budak sekolah teknik)..assignment pon ada lukisan yang aku skip..disuruh buat 3 aku buat 2 je..subjek yang buat malam aku huru hara..dan subjek nie yang buat aku tersenyum akhirnya...=) syukur pada-Mu Ya Allah...ALLAH sentiasa bersamaku...^_^  sometimes you never predict when a bad thing will be happens even you were well prepared...but when that time comes your emotions will be tested...beat your problem and move forward..




tak sia-sia aku tak pergi exam malam tu ^ ^..heee~










2 comments:

  1. FARAMIERA!!! Kau mmg btol2 serius ke kau skip exam?? adoiii makcik nie. . mmg dry dlu mslh tido dy taa ubah2. hahahahaha.

    ReplyDelete
  2. hahaha..serious aku memang terlupa...mujurlah de chance ntok wat exam lagi..en Janggut memang baik=)

    p/s: jangan tidur lepas asar..boleh jadi gila macam aku nie..haha

    ReplyDelete